Καθαρισμός χειροποίητων χαλιών

Τα χειροποίητα χαλιά απαιτούν διαφορετική, θα λέγαμε ειδική αντιμετώπιση, τόσο από εμάς όσο και από εσάς!
Ο παραδοσιακός παλιός καθαρισμός
στην ταράτσα του σπιτιού μας με μία σκληρή βούρτσα είναι με απλά λόγια η καταστροφή τους!

Εάν έχετε ένα καλό χειροποίητο χάλι στο σπίτι σας πρέπει να γνωρίζεται ότι αν δεν καθαριστεί πιάνει σκόρο, έτσι λοιπόν χρειάζεται ειδικός χειρισμός  ώστε το χαλί σας να καθαρίσει όχι μόνο επιφανειακά αλλά και σε βάθος. Τα συστήματα που χρησιμοποιούνται είναι ο καθαρισμός δια ψεκασμού και αναρρόφησης (spray extraction) και ο ξηρός καθαρισμός.

Ψεκασμός και Αναρρόφηση (SPRAY-EXTRACTION)

Αυτός ο τρόπος χρησιμοποιείται όταν τα χαλιά είναι  λιγότερο ανθεκτικά, δηλαδή εκεί που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ νερό. Αφού σκουπίσουμε καλά το χαλί με ειδική turbo βούρτσα που τινάζει και απορροφά ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές του (καλή – ανάποδη) αρχίζει η διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων τοπικά. Με την μέθοδο ψεκασμού – αναρρόφησης απομακρύνουμε την συσσωρευμένη βρωμιά μέχρι και την ρίζα του πέλους.

Ξηρός Καθαρισμός

Το στεγνό καθάρισμα γίνεται με ειδική μέθοδο ξηρού καθαρισμού (carpet cleaner) που είναι ασφαλής ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα χαλιά, χειροποίητα, μάλλινα και μεταξωτά. Με αυτή την μέθοδο καθαρισμού δεν υπάρχει καμία περίπτωση ξεβάμματος του χαλιού σας ενώ επιτυγχάνεται τέλειος καθαρισμός σε βάθος. Αφού σκουπίσουμε το χαλί (καλή – ανάποδη) αφαιρώντας τους επιφανειακούς ρύπους και το περιττό χνούδι, ψεκάζουμε με ειδικά σαπούνια ουδέτερου ΡΗ όλη την επιφάνεια του χαλιού.

Με ειδικές κυλινδρικές βούρτσες βουρτσίζουμε όλη την επιφάνεια με αποτέλεσμα να διεισδύσουν τα καθαριστικά στα βαθύτερα  σημεία του πέλους. Αυτή η μέθοδος είναι τελείως ακίνδυνη για τα χρώματα των ευαίσθητων χειροποίητων χαλιών σας. Μας δίνει χαλιά απαλλαγμένα από κάθε είδους ρύπο με αναζωογονημένο πέλος, πλούσια χρωματική φωτεινότητα και έντονη αίσθηση  φρεσκάδας και καθαριότητας.

Η επιλογή ανάμεσα σε στεγνό καθάρισμα η υγρό χειροποίητο καθαρισμό γίνεται αναλόγως το τύπο του κάθε χαλιού.

Αναλαμβάνουμε και καθαρισμούς επαγγελματικών χώρων.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερα.