Καθαρισμός και φύλαξη χαλιών και μοκετών

Τα χαλιά λόγω των πολλών ειδών και ποικίλων ποιοτήτων, πρέπει να καθαρίζονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητά τους, με τη μέθοδο που τους αρμόζει:

Πλύσιμο στο χέρι ή στεγνό καθάρισμα με απορρυπαντικά, οικολογικά και υποαλλεργικά, που σέβονται τα πολύτιμα χαλιά σας κι εξασφαλίζουν βαθύ αντιμικροβιακό καθαρισμό.
Τα χαλιά στεγνώνουν σε σκεπαστό υπαίθριο χώρο και φυλάσσονται σε ειδικά ράφια μέσα σε νάιλον θήκες μακριά από την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Παραλαμβάνουμε χαλιά από όλη την Αττική, τα καθαρίζουμε και τα φυλάμε χωρίς καμία χρέωση ή τα επιστρέφουμε ανάλογα με την προτίμηση του πελάτη.

Παραλαβή

Τα χαλιά σας παραλαμβάνονται από ιδιόκτητα αυτοκίνητα κλειστού τύπου της εταιρείας μας την ημέρα και ώρα που κανονίζετε με το γραφείο μας. Κατά την παραλαβή τοποθετείτε στο χαλί σας ένας μοναδικός αριθμός (barcode) έτσι ώστε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της ταυτότητας του χαλιού και να αποφεύγονται τα λάθη.

Καθαρισμός

Υπάρχουν δεκάδες είδη χαλιών. Στην διαδικασία καθαρισμού καθορίζεται ο τρόπος που θα επεξεργαστούμε τα χαλιά σας.

Υγρός Καθαρισμός
Καθαρισμός Χειροποίητου - SPRAY - EXTRACTION
Ξηρός Καθαρισμός

1) ΥΓΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
2) SPRAY EXTRACTION
3) ΞΗΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Το πλύσιμο των χαλιών σας γίνεται χειροποίητα, με άφθονο νερό  και με απορρυπαντικά που είναι φιλικά προς το  περιβάλλον και δεν περιέχουν χημικά. Το χαλί καθαρίζει σε βάθος ,τα κρόσσια γίνονται ολόλευκα και αποφεύγεται το κιτρίνισμα του χαλιού.

Άπλωμα

Αφού τελειώσει η διαδικασία πλυσίματος τα χαλιά σας απλώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους σκεπασμένους χώρους μακριά από τις ακτίνες του ήλιου για να αποφεύγεται η αλλοίωση των χρωμάτων ώστε τα χαλιά να διατηρούν αναλλοίωτα και ζωντανά τα χρώματά τους.

Συσκευασία

Το τελικό στάδιο της διαδικασίας πλυσίματος.
Εδώ γίνεται ο τελικός έλεγχος.
Αφαιρούνται τυχόν επίμονοι λεκέδες, απομακρύνεται το περιττό χνούδι , μετριούνται ηλεκτρονικά οι διαστάσεις τους, τυλίγονται, συσκευάζονται και αποθηκεύονται.

Φύλαξη

Η αποθήκευση των χαλιών σας γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα ράφια μακριά από υγρασία και ζέστη.
Η τοποθέτηση των χαλιών στα ράφια γίνεται με βάση το μέγεθός τους και την ευαισθησία τους, έτσι ώστε να διατηρούν τη φόρμα τους για όσους μήνες θα  διαρκέσει  φύλαξη τους.
Τέλος, η απογραφή γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίνοντας μας τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση και τις διαστάσεις τους.

Παραλαμβάνουμε χαλιά από όλη την Αττική, τα καθαρίζουμε και τα φυλάμε χωρίς καμία χρέωση ή τα επιστρέφουμε ανάλογα με την προτίμηση του πελάτη.

Καθαρισμός χαλιού σε 5 στάδια:

01

Παραλαβή

02

Καθαρισμός

03

Άπλωμα

04

Συσκευασία

05

Φύλαξη

Αναλαμβάνουμε και καθαρισμούς επαγγελματικών χώρων.

Tα υλικά καθαρισμού και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε είναι άριστης ποιότητας,
φιλικά προς τα προϊόντα σας και το περιβάλλον και προέρχονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες.